Archief

Lezing voor Amsterdamse imkers | zondag 3 oktober 2021 | 15:30 - 17:00 uur

In december 2019 was Annemieke Timmerman als PUM Expert Beekeeping naar Afrika. Zij was twee weken op bezoek bij imkers, deed onderzoek naar de stand van de imkerij en adviseerde over bijenteelt. Wil je weten wat imkers in Soroti, Uganda bezig houdt en hoe bijenhouden daar georganiseerd is, deze lezing geeft een uniek inkijkje in de agricultuur en community's. Aan de orde komt verder het werken bij PUM en het werk van Stichting BeeSupport in Nederland. Op de imkersoos van de AVBB worden in het buitenseizoen de eerste zondagen van de maand lezingen georganiseerd, ook interessant voor niet-imkers. Locatie: Het Nieuwe Bijenpark, Baron Schimmelpenninck van der Oyeweg 4, 1067 HV Amsterdam. Hou deze website in de gaten: https://www.bijenpark.nl/routebeschrijving/

====================================================================

Lezing voor de Vrienden van de Hortus | woensdag 15 september 2021 | 21:00 uur

Annemieke Timmerman, imker van de Hortus, geeft de lezing: Bijen houden in Uganda. Annemieke vertelt over haar bezoek in kader van een PUM uitwisseling naar Uganda, Zij geeft aan dat haar bezoek, ondanks Corona en dankzij alle inspanningen, veel heeft opgeleverd en dat er een goede basis is gelegd voor een gezonde infrastructuur voor het houden van bijen en de daaraan gekoppelde distributie en verkoop.

====================================================================

BeeSupport bestaat 15 jaar | zaterdag 30 november 2019 | 11:00 - 15:00 uur

Wij willen dit mooie jubileum graag met u vieren met heerlijke honingwijn en honingkoek. Wij nodigen u van harte uit, u bent van harte welkom bij onze kraam op de Noordermarkt. U vindt ons aan het pad tussen de Prinsengracht en de achterkant van de Noorderkerk.

====================================================================

Stucadoorsbedrijf De Stuc Gigant uit Zwanenburg steunt BeeSupport | 2013

Dit prachtige initiatief sluit heel mooi aan bij de bijenwereld want bijen zijn meesterlijke bouwlieden. De honingbijen zijn het meest bekend om de ingenieuze raat van bijenwas waarin de koningin haar eitjes legt. Er bestaan echter ook metselbijen en behangersbijen die voor hun cellen zand en speciaal gesneden blaadjes gebruiken om de wanden mee te bekleden en om broedcellen af te sluiten. BeeSupport dankt hartelijk de De Stuc Gigant en iedereen die hiermee een steentje heeft bijgedragen!

=====================================================================

SMALL BEESUPPORT in actie voor BeeSupport | 2012 - 2013

290120133436.jpg

Tom, Daan en Dirk zijn leerlingen van het A. Roland Holst College in Hilversum. Met hun project 'Jij de baas' hebben ze in december 2012 en januari 2013 actie gevoerd voor BeeSupport. De opdracht was om met een eigen onderneming geld voor het goede doel te verdienen. De drie leerlingen hebben op ludieke wijze bijenwaskaarsen, honingsnoepjes, honing en bijenknuffels uit het BeeSupport-assortiment aan het Hilversumse publiek verkocht. Ze hebben een poster, Small BeeSupport stikkers en een vrolijk filmpje gemaakt, waarop u hun actie in het winterse Hilversum zelf kunt volgen. Daarmee hebben ze € 270 opgehaald. Tom, Dirk, Daan - onze complimenten en hartelijke dank voor jullie prachtige actie!!!

=====================================================================

BeeSupport Kerstconcert | Karthuizerhof Amsterdam | 19 december 2010 | 16:00 uur

BeeSupport nodigt u uit voor een sfeervolle concertmiddag met gevarieerd repertoire, poetisch warm, gelardeerd met heerlijke kerstklassiekers, warme chocola met slagroom en Glühwein. Het programma:

— een optreden met zang en harp door Karstine Hovingh en Maartje Bos
— een keuze van mee-zing-kerstliederen met harpbegeleiding
— presentatie over het werk van BeeSupport

BeeSupport werkt sinds begin 2010 samen met Maartje Bos, de Nederlandse vertegenwoordiger van Community Partnership Ghana, die een bijenhouderijproject in Ghana heeft. Wij bundelen onze krachten voor bredere publiciteit en fondswerving voor ons gezamelijke doel "Bijenteelt voor Ontwikkeling".

===================================================================

Op de bres voor bijen tijdens het MIDZOMER NATUUR FESTIVAL | 26 juni 2010

De Bijenstichting is genomineerd als Goed Doel van de MIDZOMER NATUUR FESTIVAL 2010 dat plaatsvond in Bussum. Elk jaar ontvangt een gekozen organisatie die zich inzet voor een bedreigde diersoort de opbrengst van het festival.

BeeSupport was het Goede Doel van 2008 en was in 2010 op de informatiemarkt aanwezig.

===================================================================

BeeSupport Bijenconcerten | 2009

Op zondag 29 november 2009 zal de eerste van de serie BeeSupport Bijenconcerten van start gaan. Het belooft een spannend en prikkelend gebeuren te worden daar we behalve bloemen en bijen ook veel andere insecten in de repertoire keuze hebben opgenomen. Mooi, grappig, ontroerend, bijzzzzonder, het gebeurt allemaal op 29 november. Het geheel vindt plaats in een prachtig zaaltje aan het Noordeinde 37 te Den Haag. Deze locatie is speciaal voor dit doel ter beschikking is gesteld door de heer Jaap Leemhuis die zelf als fluitist ook zal deelnemen aan het concert. Aan het concert werken behalve professionele instrumentalisten en zangers - waaronder BeeSupport voorzitter Karstine Hovingh - ook vergevorderde amateurs mee om het geheel nog feestelijker op te luisteren.

U kunt zoveel bezoekers meenemen als u wilt. Met alle deelnemers en bezoekers willen we er een bruisende feestelijke gebeurtenis van maken! De opbrengst van het concert komt uiteraard geheel ten goede aan het werk van BeeSupport. ZZZZoemt het voort!!!

==============================================================

Beesupporters fietsen voor REMODA | 3 mei 2009

BeeSupporters trotseerden wind en weer toen zij 30 km fietsten voor REMODA langs het mooie landschap van de Gooi en Vechtstreek. Zo'n 40 kinderen en volwassenen kwamen bij elkaar in het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten te 's-Graveland. Daar stonden limonade, koffie, thee en koekjes klaar en werd het evenement ingeleid met een toespraakje van BeeSupport oprichter Bert-Jan van Wichen met aansluitend een powerpoint presentatie over het project.

Zodra de zon vanachter de wolken tevoorschijn kwam, was men niet meer te stoppen. De tocht ging dwars door de Ankeveense Plassen en langs de Spiegelplas en de Vecht langs bunkers uit de Tweede Wereldoorlog en het voormalige Fort Hinderdam uit de Oude Hollandse Waterlinie. Verder door Natuurgebied Het Hol, bestaande uit vele eilandjes met elzenbos. Het laatste dorp op de route was Kortenhoef, waarin het fraaie kerkje en het Hollands stadhuispandje de kern vormen. De fietsers hadden een gezellige dag en het inzamelingsresultaat van deze actie was € 860. Hiermee zijn nu € 5.169 euro van de benodigde € 12.652 bij elkaar. BeeSupport heeft tot september nog een lange weg te gaan, maar als we het halen, zal Wilde Ganzen het bedrag verhogen tot € 19.689. Het motto is vanouds "Alle bijtjes helpen"

===================================================================

BeeSupport en Bijenstichting werken samen voor een gezond leefmilieu voor bijen.

De Bijenstichting is voortgekomen uit de actie 'STOP DE BIJENSTERFTE' in 2009. Bijen worden door verschillende oorzaken bedreigd. Zij zijn echter onmisbaar voor zowel de biodiversiteit als ook de voedselproductie en bijen zijn een belangrijke indicator voor een gezond leefmilieu. De Bijenstichting is op zowel landelijk als lokaal bezig met beleidsbeinvloeding en het stimuleren van initiatieven van burgers en organisaties ter bescherming van bijen. Een gezamelijke actie van BeeSupport en de Bijenstichting is de verkoop van bloemzaad voor bijenplanten.
Alle bijtjes helpen
met een donatie naar
NL41 RABO 0328 2695 30
t.n.v. BeeSupport, Amsterdam

of direct via onze QR-code: