Projecten in Afrika

Afrika is niet één land, het is een continent dat 20% beslaat van het totale landoppervlakte van de aarde. Een zevende deel van de wereldbevolking woont in 54 landen. Alle Afrikaans landen zijn ooit langer of korter aan een Westerse mogendheid onderworpen geweest. Rond 1960 werden in een klap 17 van de 54 staten onafhankelijk en vanaf 2011 beschouwd men de zogenaamde de-kolonisatie min of meer als voltooid. Op 25 mei 1963 werd de African Union opgericht, die de landen op het continent verbindt. Allen zijn lid van de United Nations.

Wilt u zich verdiepen in de culturen van Afrika, ga dan naar het WereldMuseum Berg en Dal nabij Nijmegen of het Afrikamuseum bij Brussel. In Leiden is het kennisinstituut African Studies Centre te vinden. In Bergen-Sülze in Duitsland is het Afrika-museum van dorpsleraar Harry Lotze te bezoeken. Onder meer bij Global Talk zijn cultuur-experts te vinden, met als motto: understanding is everything.

U vindt informatie over economische situaties en ontwikkelingssamenwerking op de websites van onder meer de Nederlandse Rijksoverheid en de Vlaamse overheid. Het Nederlandse bedrijfsleven gaf het startschot voor meer handel met Afrikaanse landen met de Afrikastrategie 2019. Het Kabinet maakte een geintegreerde visie op hoe Nederland wil samenwerken met Afrikaanse landen en partners in de Afrikastrategie 2023-2032.

Africa projecten

Alle bijtjes helpen
met een donatie naar
NL41 RABO 0328 2695 30
t.n.v. BeeSupport, Amsterdam

of direct via onze QR-code: