ONLINE DONEREN
anbi wilde ganzen
Rek.nr.: IBAN NL41 RABO 0328 2695 30
BeeSupport, Amsterdam
(alle bijtjes helpen)

Archief

BeeSupport bestaat 15 jaar!

Wij willen dit mooie jubileum graag met u vieren met heerlijke honingwijn en honingkoek.

Wij nodigen u van harte uit, u bent welkom op zaterdag 30 november 2019 tussen 11 en 15 uur bij onze kraam op de Noordermarkt.
U vindt ons aan het pad tussen de Prinsengracht en de achterkant van de Noorderkerk.

====================================================================

African Bees for a Green & Golden Economy

is het motto van het 1e Apimondia Symposium on African Bees and Beekeeping dat plaatsvindt in Arusha, Tanzania van 11 - 16 november 2014.
BeeSupport is mede initiatiefnemer van dit Symposium en heeft in de voorbereidende fase veel werk verricht om het tot stand te brengen.

Het Symposium brengt Afrikaanse bijenhouders en beleidsmakers bij elkaar en richt zich specifiek op de mogelijkheden en praktijken van duurzaam bijenhouden in Afrikaanse landen.

Het programma omvat lezingen door vakmensen en onderzoekers, een Poster Presentatie, Ronde Tafel gesprekken en een Honing Expositie.

=====================================================================

Stucadoorsbedrijf De Stuc Gigant uit Zwanenburg steunt BeeSupport !

Dit prachtige initiatief sluit heel mooi aan bij de bijenwereld want bijen zijn meesterlijke bouwlieden.

De honingbijen zijn het meest bekend om de ingenieuze raat van bijenwas waarin de koningin haar eitjes legt. Er bestaan echter ook metselbijen en behangbijen die voor hun cellen zand en speciaal toegesneden blaadjes gebruiken om de broedcellen af te sluiten en te bekleden.

Meer informatie over de actie van De Stuc Gigant is te vinden op www.stuc-gigant.nl

Hartelijk dank aan De Stuc Gigant en iedereen die hierdoor een steentje bijdraagt!

=====================================================================

SMALL BEESUPPORT in actie voor BeeSupport

290120133436.jpg

Tom, Daan en Dirk zijn leerlingen van het A. Roland Holst College in Hilversum. In het kader van het schoolproject 'Jij de baas' hebben zij in december 2012 en januari 2013 actie gevoerd voor BeeSupport.

De opdracht was, een eigen kleine onderneming te starten om geld voor het goede doel te verdienen.
De drie leerlingen hebben op ludieke wijze bijenwaskaarsen, honingsnoepjes, honing en bijenknuffels uit het BeeSupport-assortiment aan het Hilversumse publiek verkocht en daarmee Euro 270,00 binnengehaald.
Ook hebben zij een poster en Small BeeSupport stikkers gemaakt. En bovendien een vrolijk filmpje waarop u hun actie in het winterse Hilversum zelf kunt volgen.
Zie hier: http://www.youtube.com/watch?v=_n3qxo4-zb8

Tom, Dirk, Daan - onze complimenten en hartelijke dank voor jullie prachtige actie!!!

=====================================================================

BeeSupport Kerstconcert

Zondag 19 december 2010, 16.00 uur
Karthuizerhof
Karthuizerstraat 167, Amsterdam

BeeSupport nodigt u uit voor een sfeervolle concertmiddag
met gevarieerd repertoire, poetisch warm, gelardeerd met heerlijke kerstklassiekers, warme chocola met slagroom en Glühwein.

Het programma
— een optreden met zang en harp door Karstine Hovingh en Maartje Bos
— een keuze van mee-zing-kerstliederen met harpbegeleiding
— presentatie over het werk van BeeSupport

BeeSupport werkt sinds begin 2010 samen met Maartje Bos,
de Nederlandse vertegenwoordiger van Community Partnership Ghana, die een bijenhouderijproject in Ghana heeft. www.partnershipghana.com
Wij bundelen onze krachten voor bredere publiciteit en fondswerving voor ons gezamelijke doel "Bijenteelt voor Ontwikkeling".

Aanmelden wordt op prijs gesteld via
info@beesupport.nl of 020-707 3104
Toegang: Euro 12,50 inclusief een welkomstdrankje vanaf 15.30 uur.
Andere drankjes zijn verkrijgbaar tegen betaling.
Vrijwillige donaties zijn van harte welkom!

===================================================================

Op de bres voor bijen tijdens het MIDZOMER NATUUR FESTIVAL 2010

De Bijenstichting is genomineerd als Goed Doel van de MIDZOMER NATUUR FESTIVAL 2010 dat plaatsvindt op 26 juni in Bussum.

Elk jaar ontvangt een gekozen organisatie die zich inzet voor een bedreigde diersoort de opbrengst van het festival. U kunt via de www.midzomernatuurfestival.nl uw stem voor de Bijenstichting uitbrengen.

BeeSupport (het Goede Doel van 2008) is ook weer op de informatiemarkt aanwezig.

===================================================================

!!!NIEUW!!! BeeSupport Bijenconcerten !!!NIEUW!!!

Op zondag 29 november 2009 zal de eerste van de serie BeeSupport Bijenconcerten van start gaan. Het belooft een spannend en prikkelend gebeuren te worden daar we behalve bloemen en bijen ook veel andere insecten in de repertoire keuze hebben opgenomen.

Mooi, grappig, ontroerend, bijzzzzonder, het gebeurt allemaal op 29 november. Aanvang 15.00 uur.
Het geheel vindt plaats in een prachtig zaaltje aan het Noordeinde 37 te Den Haag. Deze locatie is speciaal voor dit doel ter beschikking is gesteld door de heer Jaap Leemhuis die zelf als fluitist ook zal deelnemen aan het concert.
Aan het concert werken behalve professionele instrumentalisten en zangers - waaronder BeeSupport voorzitter Karstine Hovingh - ook vergevorderde amateurs mee om het geheel nog feestelijker op te luisteren.

De stichting BeeSupport nodigt u aldus van harte uit op 29 november in grote getale naar Den Haag te komen. U kunt zoveel bezoekers meenemen als u wilt. Met alle deelnemers en bezoekers willen we er een bruisende feestelijke gebeurtenis van maken! De opbrengst van het concert komt uiteraard geheel ten goede aan het werk van BeeSupport. ZZZZoemt het voort!!!

Entree Euro 7,50 (Grotere bijdragen zeer welkom)
Graag reserveren via info@beesupport.nl of 06-25424425

Bent u zelf muzikant en lijkt het u leuk aan een van onze concerten deel te nemen, of wilt u liever zelf iets organiseren, stuur dan een mailtje naar info@beesupport.nl

==============================================================

Beesupporters fietsen voor REMODA

Op 3 mei 2009 trotseerden beesupporters wind en weer toen zij voor REMODA 30 km fietsten langs het mooie landschap van de Gooi en Vechtstreek. 40 kinderen en volwassenen kwamen bij elkaar in het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten te 's-Graveland. Daar stonden limonade, koffie, thee en koekjes klaar en werd het evenement ingeleid met een toespraakje van BeeSupport oprichter Bert-Jan van Wichen met aansluitend een powerpoint presentatie over het project.

Zodra de zon vanachter de wolken tevoorschijn kwam, was men niet meer te stoppen. De tocht ging dwars door de Ankeveense Plassen en langs de Spiegelplas en de Vecht langs bunkers uit de Tweede Wereldoorlog en het voormalige Fort Hinderdam uit de Oude Hollandse Waterlinie. Verder door Natuurgebied Het Hol, bestaande uit vele eilandjes met elzenbos. Het laatste dorp op de route was Kortenhoef, waarin het fraaie kerkje en het Hollands stadhuispandje de kern vormen.De fietsers hadden een gezellige dag en het inzamelingsresultaat van deze actie was € 860.
Hiermee zijn er nu € 5.169 euro van de benodigde € 12.652 bij elkaar. BeeSupport heeft tot september nog een lange weg te gaan, maar als we het halen, zal Wilde Ganzen het bedrag verhogen tot € 19.689.

Het motto is vanouds "Alle bijtjes helpen"

===================================================================

BeeSupport en Bijenstichting werken hand in hand voor een gezond leefmilieu voor bijen.

De Bijenstichting is voortgekomen uit de actie 'STOP DE BIJENSTERFTE' in 2009.

Bijen worden door verschillende oorzaken bedreigd. Zij zijn echter onmisbaar voor zowel de biodiversiteit als ook de voedselproductie en zij zijn een belangrijke indicator voor een gezond leefmilieu.
BeeSupport en de Bijenstichting dragen deze boodschap uit door informatie en educatie te geven over dit onderwerp.
De Bijenstichting is op zowel landelijk als lokaal bezig met beleidsbeinvloeding en het stimuleren van initiatieven van burgers en organisaties ter bescherming van bijen.

Een gezamelijke actie van BeeSupport en de Bijenstichting is de verkoop van bloemzaad voor bijenplanten.