ONLINE DONEREN
anbi wilde ganzen
Rek.nr.: IBAN NL41 RABO 0328 2695 30
BeeSupport, Amsterdam
(alle bijtjes helpen)

Kenia: Kesogon

Kesogon Self Help Group in Kenia is het tweede project van BeeSupport sinds de oprichting in 2004. De samenwerking begon in 2005 met de bijdrage voor een boomkwekerij en boomgaard.

2006-2007 is de bouw van een gemeenschapshal gerealiseerd met geld dat door schoolkinderen was ingezameld tijdens een sponsorloop van de basisschool 't Startblok in Elst.
In dit gebouw, met gemeenschapshal, kantoor en opslagruimte voor imkerbenodigdheden, worden de basisopleiding, vervolglessen en bijeenkomsten voor bijenhouders georganiseerd.

In 2001 ontmoetten Peter Otengo en Ellen Michaƫlis elkaar tijdens de Apimondia in Zuid-Afrika. Zij bleven contact houden en zetten de plannen op papier. De Apimondia 2005 in Ierland was een mooie gelegenheid voor Peter, om ook met BeeSupport en imker Bert-Jan van Wichen en Michael Hlungwani van Kutsungirira Beekeeping Club kennis te maken en van gedachten te wisselen.

In maart 2009 zijn Bert-Jan en Ellen bij Kesogon op veldbezoek geweest. Zij hebben in het 'BeeSupport' gebouw een bijeenkomst met de groepsleden gehad en op verspreid liggende locaties de bijenkasten van verschillend imkers bezichtigd.

Zie ook de BeeSupport Nieuwsbrief April 2009.