ONLINE DONEREN
anbi wilde ganzen
Rek.nr.: IBAN NL41 RABO 0328 2695 30
BeeSupport, Amsterdam
(alle bijtjes helpen)

Uganda: Remoda

De Rwenzori Mountains Development Association (REMODA) in Oeganda heeft BeeSupport om financiele steun gevraagd voor imkercursussen, gereedschap en materiaal voor het maken van bijenkasten en een gebouw met een leslokaal, werkplaats en kantoor.

De organisatie is gevestigd in de stad Kasese in het Oosten van Uganda en opereert voornamelijk in het Kyabarungira gebied, een van de subcounties van het Kasese District.
REMODA is in 1998 door de lokale bevolking opgericht. De doelstelling is om met en voor de bewoners het Kasese District, duurzame landbouw en inkomengenererende activiteiten te ontwikkelen en de natuurlijke leefomgeving te beschermen.

REMODA heeft van een aantal imkers, die in totaal al 425 traditionele bijenkasten hebben, het verzoek gekregen om een afdeling voor bijenhouden op te starten. Zij willen veiligere en productievere imkertechnieken leren en imkergereedschappen en modernere kasten leren maken.
In Kyabarungira hebben ook al andere groepen van vrouwen, mannen en jongeren aangegeven, het imkervak te willen leren. REMODA vertegenwoordigt deze groepen als overkoepelende organisatie naar fondsgevers toe.