Spaarpotten

Zoals de bijen het voedsel opslaan 'voor later', zo oormerkt BeeSupport uw donatie via een van de spaarpotten voor bepaalde doelen. U kunt zelf bepalen wat er met uw gift gebeurt!

Zodra een benodigd bedrag is verzameld, overlegt BeeSupport met de lokale partners over de realisatie. We kennen onze partners persoonlijk, hebben afspraken met hen vastgelegd en weten uit ervaring dat ze doen wat ze zeggen. Op lokatie realiseert de gemeenschap de doelstellingen en samen met hen maken wij de verantwoordingen. U kunt kiezen uit volgende spaarpotten:

spaarpot groen bij.jpegBijen, dracht, milieu, klimaat
Aan natuurbehoud, bos-, land- en tuinbouw, aanplant van voedsel voor bijen en aan gezond houden van bijenvolken zijn kosten verbonden die imkers niet zelf kunnen opbrengen. Overheden in ontwikkelingslanden hebben vaak andere prioriteiten. Met deze spaarpot financieren we lokale initiatieven als 'bomen voor bijen', bodemverbetering en teelt (vermeerdering) van bijenvolken.

paars bus 3Transport
Het vervoer in Afrikaanse landen kunnen we niet vergelijken met Westers transport. Met diverse vehikels wordt van alles verplaatst, over onverharde wegen en grote afstanden. Zo was in 2022 voor  Zimbabwe een pick-up nodig voor de boeren in een straal van 150 km. Ook in andere projecten kunnen we kosten besparen en inkomsten vergroten door eigen vervoer met fiets, motor of auto. 

spaarpot geel K A S recht kop.jpgOpleiding
Voor slechts 200 euro kan een Afrikaanse boer leren om ook bijen te houden, naast de andere activiteiten op het kleinschalige boerenbedrijf. De boer (vrouw, kind, man, anders) krijgt 6 dagen les en een jaar coaching van lokale voorlichters (trainers). Inbegrepen zijn het basismateriaal en gereedschap: een bijenkast, beitel, beroker, imkerpak, handschoenen, laarzen en een lamp.

spaarpot blauw huishouden.jpegGebouwen
In onze projecten is winst te behalen als de faciliteiten en gebouwen op orde zijn. De producten kunnen beter verwerkt worden, hygiënischer en in grotere hoeveelheden. Op sommige imkerscentra zijn de leraren en trainers gedurende de opleidingen en oogsten intern en hebben zij hun familie bij zich. Bij meerdaagse trainingen is Bed & Breakfast gebruikelijk voor de cursisten.

spaarpot rood stadsbank.jpegBasis
In Amsterdam heeft BeeSupport een gedeelde kantoorruimte. Er zijn kosten voor educatie, papier, campagnes, we reizen voor promotie en fondswerving. Vaste ambassadeurs en BeeSupporters maken de basis-faciliteiten mogelijk. Daardoor gaat uw gift geheel naar het doel dat u voor ogen hebt. Van het totaal aan giften hebben we gemiddeld minder dan 10% nodig voor het werk in Nederland.

Alle bijtjes helpen
met een donatie naar
NL41 RABO 0328 2695 30
t.n.v. BeeSupport, Amsterdam

of direct via onze QR-code: