Wie zijn we?

Bijenhoeder Annemieke.jpg

Annemieke Timmerman, bijenhoeder

leert vanaf 2009 van alles over - en van - ‘de bijen’. Heeft in Amsterdam imkerij Soet Heem opgericht en is vanaf 2019 senior expert beekeeping bij PUM. Ziet in de (stads-) imkerij kansen voor werkgelegenheid, inkomen en participatie en natuurlijk voor het milieu, de biodiversiteit en onze voedselvoorziening.

Motto: Insecten zijn een indicator voor de kwaliteit van een biotoop. Als de bijen goed gedijen, dan gaat het de mensen ook goed.


Noordermarkt 19-10-2019.jpg

Ellen Michaelis, hands-on

zag tijdens haar werk in Zimbabwe hoe bijenhouden gekoppeld aan natuurbeheer het leven van boerenfamilies kan verbeteren. Vanaf 1997 als adviseur en fondsenwerver betrokken bij Kutsungirira Beekeeping Society, mede-oprichter van BeeSupport. Communiceert op markten en via presentaties met Nederlands en Internationaal publiek over het belang van bijen/insecten voor mens en milieu.

Motto: De drijfveer voor ontwikkeling komt meestal van individuen binnen gemeenschappen. Vertrouw op hun inzicht en help de capaciteit te ontwikkelen.


Natuurliefhebber Erik.jpg


Erik Wittenberg
, natuurliefhebber

gelukkig getrouwd, twee studerende dochters, betrokkenheid bij natuur en samenleving. Stage, werk en woon ervaring op het Afrikaanse continent. Junior hobby imker, stal met zelf aangelegd bijenlint in de Beemster.

Motto: "Hulp" is per definitie tijdelijk, ontwikkeling kan alleen plaatsvinden op basis van eigen keuzes en verantwoordelijkheid.

Alle bijtjes helpen
met een donatie naar
NL41 RABO 0328 2695 30
t.n.v. BeeSupport, Amsterdam

of direct via onze QR-code: