Wie zijn we?

Annemieke Timmerman
bijenhoeder

leert vanaf 2009 van alles over - en van - ‘de bijen’. Heeft in Amsterdam imkerij Soet Heem opgericht en is vanaf 2019 senior expert beekeeping bij PUM. Ziet in de (stads-) imkerij kansen voor werkgelegenheid, inkomen en participatie en natuurlijk voor het milieu, de biodiversiteit en onze voedselvoorziening.

Motto: Insecten zijn een indicator voor de kwaliteit van een biotoop. Als de bijen goed gedijen, dan gaat het de mensen ook goed.


Ellen hands on

Ellen Michaelis
hands-on

zag tijdens haar werk in Zimbabwe hoe bijenhouden gekoppeld aan natuurbeheer het leven van boerenfamilies kan verbeteren. Vanaf 1997 als adviseur en fondsenwerver betrokken bij Kutsungirira Beekeeping Society, mede-oprichter van BeeSupport. Communiceert op markten en via presentaties met Nederlands en Internationaal publiek over het belang van bijen/insecten voor mens en milieu.

Motto: De drijfveer voor ontwikkeling komt meestal van individuen binnen gemeenschappen. Vertrouw op hun inzicht en help de capaciteit te ontwikkelen.
Carlijn


Carlijn Mertens
brede blik

beginnend bijenhouder, kennis van wetten en regels.... 

ze ziet het ruim, hier later meer over haar, waaronder het

Motto: met bijen de wereld rond richard

Richard Lenzen 
zonaanbidder

ervaren bijenhouder, leraar, vader. Mooie projecten in Amsterdam, Nederland en verder weg


Motto: alleen kom je verder, samen heb je meer plezier

 


2020 Erik

Erik Wittenberg
natuurliefhebber

gelukkig getrouwd, twee studerende dochters, betrokkenheid bij natuur en samenleving. Stage, werk en woon ervaring op het Afrikaanse continent. Junior hobby imker, stal met zelf aangelegd bijenlint in de Beemster.

Motto: "Hulp" is per definitie tijdelijk, ontwikkeling kan alleen plaatsvinden op basis van eigen keuzes en verantwoordelijkheid.

Alle bijtjes helpen
met een donatie naar
NL41 RABO 0328 2695 30
t.n.v. BeeSupport, Amsterdam

of direct via onze QR-code: