Wie zijn we?

Annemieke Timmerman
bijenhoeder

leert vanaf 2009 van alles over - en van - ‘de bijen’. Heeft in Amsterdam imkerij Soet Heem opgericht en is vanaf 2019 senior expert beekeeping bij PUM. Ziet in de (stads-) imkerij kansen voor werkgelegenheid, inkomen en participatie en natuurlijk voor het milieu, de biodiversiteit en onze voedselvoorziening.

Motto: Insecten zijn een indicator voor de kwaliteit van een biotoop. Als de bijen goed gedijen, dan gaat het de mensen ook goed.


Ellen hands on

Ellen Michaelis
hands-on

zag tijdens haar werk in Zimbabwe hoe bijenhouden gekoppeld aan natuurbeheer het leven van boerenfamilies kan verbeteren. Vanaf 1997 als adviseur en fondsenwerver betrokken bij Kutsungirira Beekeeping Society, mede-oprichter van BeeSupport. Communiceert op markten en via presentaties met Nederlands en Internationaal publiek over het belang van bijen/insecten voor mens en milieu.

Motto: De drijfveer voor ontwikkeling komt meestal van individuen binnen gemeenschappen. Vertrouw op hun inzicht en help de capaciteit te ontwikkelen.
Carlijn

Carlijn Mertens
brede blik

Beginnend bijenhouder, die bij Molen De Otter verantwoordelijk is voor de BeeSupport-bijen. Als jurist kan ze goed omgaan met allerlei wetten en regels, die er vooral zijn om voor ons duidelijke kaders te scheppen. In de relaties met onze partners heeft haar kritische aanpak een duidelijke meerwaarde.  

Motto: Met honingbijen zijn er zoveel werelden te winnen: natuurbehoud, samenwerking en daarbij komt dan ook nog economische onafhankelijkheid.   

richard


Richard Lenzen 
zonaanbidder

Ervaren imker, leraar, vader. Heeft mooie projecten onder handen, in Amsterdam, Nederland en verder weg, via BeeSupport en andere organisaties. 

Zoekt naar orginele manieren om de doelen te bereiken, die het leven veraangenamen van zoveel mogelijk mensen. Hier of daar, dat maakt niet uit: het is de synergie en de samenwerking waar hij voor gaat. Onderwijs en educatie hebben zijn onvoorwaardelijke aandacht: de jeugd moet goed beslagen ten ijs gaan voor het echte leven en als dat met het houden van honingbijen kan, laten we dat dan vooral bevorderen! 

Motto: Alleen kom je verder, samen heb je meer plezier

 
Alle bijtjes helpen
met een donatie naar
NL41 RABO 0328 2695 30
t.n.v. BeeSupport, Amsterdam

of direct via onze QR-code: